Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is een holistische benadering van gezondheid en richt zich op het herstellen en behouden van de juiste balans van voedingsstoffen in het lichaam. Het woord “orthomoleculair” is afgeleid van de Griekse woorden “ortho,” wat “juist” betekent, en “moleculair,” wat verwijst naar moleculen. Binnen de orthomoleculaire therapie streven we ernaar om de juiste moleculen, in de vorm van voedingsstoffen, aan het lichaam te geven om zo een gezond leven te leiden.

Ik geloof in de kracht van voeding als medicijn. Orthomoleculaire therapie richt zich op het aanvullen van tekorten aan voedingsstoffen en het elimineren van ongewenste stoffen, zodat het lichaam in staat is om op zijn best te functioneren.

Hoe werkt orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op een analyse van de unieke behoeften van elk individu. Zo ziet een orthomoleculair advies traject er bij mij uit:

1. Persoonlijke beoordeling

De eerste stap is een uitgebreide persoonlijke beoordeling. We beginnen met een intake over je medische geschiedenis, voedingsgewoontes, leefstijl en eventuele gezondheidsproblemen. Mijn doel is om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat jouw behoeften en doelen zijn.

2. Aanvullende tests

Afhankelijk van je situatie kunnen laboratoriumtests nodig zijn om een dieper inzicht te krijgen in de werking van je lichaam. Deze tests kunnen eventuele tekorten of disbalansen opsporen. Mijn voorkeur gaat echter uit naar beginnen bij de basis: jouw voedingsgewoontes en leefstijl veranderen.

3. Op maat gemaakt voedingsplan

Op basis van al deze informatie ontwikkel ik een op maat gemaakt voedingsplan voor je. Dit plan bevat adviezen over eetgewoonten en leefstijlveranderingen. Maar ook praktische tips en recepten om je op weg te helpen.

4. Ondersteuning en begeleiding

Ik zal je gedurende het traject begeleiden en ondersteunen. We zullen je voortgang evalueren en eventuele aanpassingen maken als dat nodig is.

Wat zijn de voordelen van orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie kan helpen bij ontzettend veel gezondheisproblemen. Maar ook om je gewoon beter in je vel en energieker te voelen. Onderstaand een greep uit de voordelen:

  • Meer energie
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Afvallen of aankomen
  • Een betere hormonale balans
  • Verbeterde spijsvertering
  • Vermindering van ontsteking (bijv. in je darmen of huid)

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Als je op zoek bent naar een holistische benadering van gezondheid, dan is orthomoleculaire therapie een goede keuze. Ik help je graag naar een gezonder leven. Plan een gratis kennismakingsgesprek om te onderzoeken of een traject bij mij iets voor je is.