Waarom kiezen voor natuurlijke cosmetica

natuurlijke cosmetica

Als orthomoleculair voedingsadviseur ben ik uiteraard een voorstander van een gezonde levensstijl en geloof ik in de kracht van natuurlijke ingrediënten. Niet alleen voor wat we in ons lichaam stoppen, maar ook voor wat we op onze huid aanbrengen. In deze blog vertel ik je daarom meer over waarom je het beste kunt kiezen voor natuurlijke cosmetica en hoe dit bijdraagt aan een gezonder leven.

Geen schadelijke chemicaliën

Laten we beginnen met het feit dat natuurlijke cosmetica geen schadelijke chemicaliën zoals parabenen, ftalaten of synthetische geurstoffen bevat. Deze chemicaliën kunnen niet alleen irritatie veroorzaken, maar ook je hormoonbalans verstoren. Natuurlijke cosmetica daarentegen bevat ingrediënten rechtstreeks uit de natuur, waardoor je zeker weet dat je huid goed wordt verzorgd.

Kalmerend voor de huid

Natuurlijke cosmetica zijn vaak verrijkt met kalmerende ingrediënten zoals aloë vera, kamille en groene thee. Deze ingrediënten hebben ontstekingsremmende eigenschappen en helpen de huid te kalmeren, waardoor het heel geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen.

Voedende ingrediënten voor een gezonde huid

Natuurlijke cosmetica bevatten vaak ingrediënten die rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals vitaminen, antioxidanten en essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde en stralende huid. Denk aan ingrediënten zoals rozenbottelolie, sheaboter en vitamine E die je huid hydrateren en beschermen.

Milieuvriendelijk

Natuurlijke cosmetica zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook voor het milieu. De productie van natuurlijke cosmetica heeft over het algemeen een lagere impact op het milieu dan die van reguliere cosmetica. Daarnaast zijn de verpakkingen meestal milieuvriendelijk. Blijf wel opletten want soms is er sprake van greenwashing. Lees dus altijd even goed wat er op de verpakking staat.

Ethische overwegingen

Veel natuurlijke cosmeticamerken hechten waarde aan ethische praktijken, zoals dierproefvrij zijn en gebruik maken van duurzame ingrediënten. Door te kiezen voor natuurlijke cosmetica, draag je bij aan een wereld die niet ten koste gaat van het welzijn van dieren of het milieu.

Kies voor natuurlijke cosmetica

Het gebruik van natuurlijke cosmetica is een bewuste keuze voor een gezonde huid en een duurzame toekomst. Laten we samen streven naar schoonheid die niet alleen van buiten straalt, maar ook van binnenuit gezond is.