Over mij

Sophie Falkena

Hi, mijn naam is Sophie Falkena en ik werk als voedingsdeskundige en orthomoleculair adviseur. Ik ben gefascineerd door de invloed van gezonde voeding en leefstijl op onze kwaliteit van leven. Het is wat mij betreft de basis voor een goed en gelukkig leven. Daarnaast is gezond en lekker eten mijn favoriete moment op de dag en proef ik het liefst elke dag iets nieuws.

Mijn passie voor voeding en gezondheid begon al op jonge leeftijd. Helaas kreeg ik in mijn twintiger jaren te maken met verschillende gezondheidsklachten. Ik liep een aantal bacteriën op tijdens mijn reizen in Azië en Zuid-Amerika, waardoor mijn darmflora compleet werd ontregeld. Daarnaast kampte ik met veel stressgerelateerde problemen waardoor mijn lichaam moeilijk kon ontspannen. Dit resulteerde in aanhoudende buikpijn, vermoeidheid en somberheid. 

Na meerdere malen de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom te hebben gekregen, besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan. Hierbij heb ik me gericht op de oorzaken van mijn klachten en de invloed hierop van voeding en leefstijl. Jarenlang heb ik verschillende programma’s en opleidingen gevolgd, tallozen boeken en artikelen gelezen en podcasts geluisterd. Uit interesse én om mijn gezondheid te verbeteren. Inmiddels ervaar ik nauwelijks klachten meer en is het mijn missie om voor jou hetzelfde te bereiken. Ik hoop je te inspireren om goed voor jezelf te zorgen en je waar nodig hierin te ondersteunen. 

Wat is orthomoleculaire therapie?

De woorden ‘orthomoleculaire therapie’ kom je wellicht niet elke dag tegen. Graag geef ik je meer informatie over wat het precies betekent en inhoudt. Het woord “ortho” komt uit het Grieks en betekent juist, recht of gezond. “Moleculair” staat voor moleculen, de deeltjes waaruit je lichaam is opgebouwd. 

Met orthomoleculaire therapie wordt dan ook het gezond en juist voeden van je lichaam bedoeld. Met behulp van gezonde voeding, maar ook middels beweging en stressvermindering, zoveel mogelijke goede (voedings-)stoffen binnenkrijgen en schadelijke stoffen weren. 

Binnen de orthomoleculaire therapie wordt er op een holistische manier gekeken naar het lichaam. In mijn consulten kijk ik dan ook naar het gehele plaatje en gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw probleem. Door je lichaam te geven wat het nodig heeft, zorg je voor een energiek en fit gevoel, zonder vervelende klachten.

Ik help je graag met het bereiken van een gezonde leefstijl die voor jouw haalbaar en vol te houden is. Mocht je hier een vraag over hebben of een gratis kennismakingsgesprek in willen plannen, neem dan contact met me op.